dilluns, 21 de maig de 2012

PRESENTACIONS "COL·LOQUIS DE CANET"


                 VINALESA


organitza

   divendres, 7 de juny
22 h al Centre Cívic Muncipal
 tertúlia del club de lectura Macarella  
BONREPÒS I MIRAMBELL 
 del llibre presenta Àlex ROS
SETMANA DEL LLIBRE A METROCÒPIA

PRESENTACIÓ DEL NOU LLIBRE DE PAU MARQUÉS
DISSABTE, 21 D’ABRIL, 2012 A LES 18:00 HORES
METROCÒPIA
PLAÇA ESPANYA, 16 (ALBEREDA)
FOIOS
43a FIRA DEL LLIBRE DE VANCIA
dissabte, 5 maig
18-20 h
Signatura de llibres
ASSOCIACIÓ CULTURAL "LA FEMOSA"
ARTESA DE LLEIDA
dissabte, 19 maig  22 h

COL·LOQUIS DE CANET (Edicions Germania, 2012): Aquest és el títol del darrer llibre de Pau Marqués el qual, gentilment, es va dignar a venir-nos-el a presentar a Artesa de Lleida, a la seu de l’Agrupació Cultural La Femosa. Per qüestions d’agenda, (per no trobar un dia concret per a fer-ho que ens vingués bé a tots), ens vam avenir a fer la presentació el dia 19 de maig. Un dissabte a la nit. Tot i així, a la seu de La Femosa, un lloc petit però acollidor, ens vam aplegar prou gent per escoltar l’amic Pau Marqués amb molt d’interès. Vam fer (com acostumem a fer molts cops) una cremada de rom per encetar (després que en Pau ens comentés el llibre) un animat col·loqui que va durar fins a la matinada.

Adolf COSTAFREDA


SETMANA CULTURAL
ASSOCIACIÓ DE JUBILATS D'ALFARA
 dimarts, 29 maig 18,45 h
presentació
 
 

 
divendres, 1 de juny a les 20,30 h
(un  poc abans pels qui voldran visitar la casa i parar l’escena)

PRIMAVERA AVANÇADA
AL JARDÍ DEL PALAU DE LES BOSCH


(casa gòtica)
amb la presentació del llibre


                                         1920escoltarem, llegirem, xarrarem,  (cantaren si convé)
… i  endraparem quatres pastes salades i beurem vi bo;
i encara hi haurà dolcets per adobar tant d’excés.IMPORTANT !
Comuniqueu la vostra intención d’assistir (almenys dos dies abans) perquè puguem saber quants serem; no es tracta d’un acte públic sinó d’un aplec d’amics i coneguts

Contacteu amb Josep Bondia eltirant@hotmail.com
o amb Pau   pau.marques@uv.esDIJOUS 4 D'OCTUBRE
21,30 h
Bar Silvestret
ALFARA -L'Horta Nord-
Sopar-presentació


Coalició Compromís
ALFARA


Club Diario Levante


Viernes, 19 de octubre de 2012, 20:00 horas
Imprimir Enviar
COL·LOQUIS DE CANET

Una novel·la de Pau Marqués
Hi intervindran l´autor de teatre Manuel Molins, la cantant Empar Torres, Carles Forés Fernández i l´autor de la novel·la, Pau Marqués

Presentació de la novel·la

Colaboran:  Editorial Germanía

Col·loquis de Canet
Col·lecció Barraca Sèrie Nord, 5 - Autor: Pau Marqués - ISBN: 978-84-92587-64-3 - 220 pàgs.

Una Setmana Santa es reuneixen en un apartament de la platja de Canet d´en Berenguer tres amics estudiants universitaris inscrits a un curs sobre la Divina Comèdia; dos d´ells, Biel i Adrià amb les respectives parelles, Tina i Mireia; el tercer, Arnau, que no en té, haurà de suportar Aina, la germana menuda d´una de les xiques. El sentit negatiu del mot suportar anirà canviant a mesura que, per vanitat primer i per divertiment després, comencen a contar històries. Les prevencions de la nova parella es tornaran un joc de seducció atiat per la mateixa literatura i les reaccions que provoca. Aquest Decameró inclou dotze relats que són dotze exercicis literaris que exposen mig d´amagat una biblioteca personal. Com dirà el protagonista: «Deixeble d´una literatura que no entenia bé, almenys tenia la voluntat de redactar algunes impressions vitals; que aquestes retrataren el món que m´envoltava no era una ambició tan clara».

Pau Marqués es dedica a l´ensenyament i a viatjar. I si encara té temps, passa a paper alguna de les nombroses anècdotes que els exercicis anteriors li proporcionen. Ha tocat diversos camps de la producció literària. Va començar fent guions de còmic de les aventures de Georgina. Ha publicat les novel·les Ací hi ha gat en sac, El fill francés, Receptari de Malima i la rondalla La casa de la sirena, a més d´alguns relats dispersos. En el camp de la poesia ha intervingut en la traducció d´una antologia de poesia japonesa: Seixanta-un haikús per a les quatre estacions i posteriorment ha publicat el recull de creació pròpia Cala la lluna i altres haikus. També ha traduït en vers el poeta italià Carducci. La passió pels llibres l´ha dut a escriure Col·loquis de Canet com una pràctica d´estils narratius diferents.
 El dramaturg Manuel Molins, el professor Carles Forés i la cantant de cant d'estil Empar Torres van participar en la presentació el divendres 19 d'octubre de la novel·la de Pau Marqués Col·loquis de Canet.
Segons Carles Forés la novel·la de Marqués és "un petit manual sobre la llibertat", mentre que per a Molins "les referències literàries amb les que compta aquesta última novel·la de Pau Marqués la inserten en la narrativa mediterranea"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada