dimecres, 18 d’abril del 2012


COL·LOQUIS DE CANET
Per a Arnau viure no era cap aventura, només un espectacle. Com un jutge penitent algun dia acabaria porgant aquesta indiferència. Ja ho havia advertit Dant quan parlava d’aquesta mena gent: “mira’ls i passa”. No pagava la pena ni parlar-ne.”


Una Setmana Santa es reuneixen en un apartament de la platja de Canet d’en Berenguer tres amics; dos d’ells, Biel i Adrià amb les respectives parelles, Tina i  Mireia; el tercer, Arnau, que no en té, haurà de suportar  Aina, la germana menuda d’una de les xiques.  El sentit negatiu del mot suportar anirà canviant a mesura que, per vanitat primer i per divertiment després, comencen a contar històries. Les prevencions de la nova parella  es tornaran un joc de seducció atiat per la literatura i les reaccions que  provoca. Aquest Decameró inclou dotze relats que són dotze exercicis literaris que exposen mig d’amagat una biblioteca personal. Com dirà el protagonista: “Deixeble d’una literatura que no entenia bé, almenys tenia la voluntat de redactar algunes impressions vitals; que aquestes retrataren el món que m’envoltava no era una ambició tan clara.”
ed GERMANIA, 2012 ISBN:978-84-92587-64-3

1 comentari:

  1. El llibre m'ha paregut interessant a causa de la gran barreja de gèneres i també perquè moltes històries tenen molta força i enginy, cosa que em pareix important a l'hora d'escriure una bona història. En canvi, tal vegada es descuida un poc la història central en favor de les altres. però, den general, em pareix bona per la manera que està filada i com, tot i que d'una manera secundària, es tracten els sentiments de desig i orgull que demostren Arnau i Aina.
    Vicent H. (4t ESO)

    ResponElimina